Storegården 4:1  i Kestad

Gården ligger vid gamla missionshuset

Karta

Bildgalleri

Obs! För att se bilderna i orginalstorlek klicka på titeln till bilden i galleriet så öppnas en ny sida med bilden i orginalstorlek.

Om

Storegården 4:1
Tomtplatsen låg i vägkorsningen öster om vägen mot Kinne Kleva, norr om
nuvarande Rännagården 20:1 och mellan vägkorset och f.d. Missions-huset.

Storegården 4:2
Ägdes av Anders Persson, född i Kinne Vedum 1790. Gården blev utflyttad till socknens östra del på västra sidan av vägen från torpet Tåstorp mot Ledsgården i Kinne Kleva socken. Det nya läget är omedelbart söder om den utflyttade Rännagården 9:2. Gården har fått ny fastighetsbeteckning Storegården 24:1. Den ägs nu av Oskar Andersson och hans syster.

Storegården 4:3
Ägdes av Per Andersson, son till Anders Persson på 4:2. Gården utflyttades till omedelbart söder om Storegården 4:2. Den har senare sålts av Gideon Jonegård till Verner Fredriksson och har nu övertagits av sonen Börje Fredriksson. Den heter nu Storegården 24:1 efter fastighetsregleringen.

Storegården 4:4
Ägdes av Sven Haraldsson, son till Harald Svensson, Storegården. Gården utflyttades och ligger alldeles söder om Storegården 24:1 och har nu beteckningen 27:2. Gården äges nu av kyrkvaktmästare Sven-Inge Ljungkvist son till Lennart Ljungkvist, som tidigare ägde gården.

Storegården 4:5
Ägdes av Bengt Svenssons barn. Gården till söder om Storegården 4:4. Den har senare ägts av Gustav Göthem som sålde den till Lennart Ljungkvist och sambrukas nu med Storegården 4:4.

Boende årNamnFöddDödFödelseort
1753-1788Johan Ringblom, hovrättskommisarie, mönsterskrivare1723
Alla barn födda på Storegården
Tillbaka till föregående sida
(Besökt 282 gånger, 1 idag)